Michał Markowicz

Od początku kariery związany z województwem świętokrzyskim. Tu zdobywał pierwsze doświadczenia w profesjonalnej gastronomii, rozwijał się i osiągał mistrzostwo w swoim fachu. Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach, restauracji Da Vinci w XVII wiecznym dworku starostów Chęcińskich oraz  Hotelu*****Odyssey Wellnes&Spa gdzie dwa razy z rzędu był nagradzany czapką żółtego przewodnika Gault&Millau  . W latach 2006/2015 na Targach Kielce gotował dla najważniejszych gości podczas odbywających się międzynarodowych imprez ( prezydentów, ambasadorów, delegatów). Specjalista i fanatyk kuchni Polskiej w nowoczesnym wydaniu, którą poddaje nieustannym eksperymentom przy zachowaniu tradycyjnego smaku. Food Cost ma w jednym palcu, potrafi zaplanować i obliczyć każdy rodzaj wydarzenia kulinarnego.

Belfer roku 2016/2017 województwa świętokrzyskiego. Jest nauczycielem i uczy gotować w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Organizator i juror wielu konkursów kulinarnych. Prowadzi seminaria i warsztaty dla przyszłych adeptów sztuki kulinarnej na terenie całego województwa Świętokrzyskiego, przekładając swoją wiedzę przyszłym kucharzom. Magister ekonomii informatycznej, mistrz kuchni, czeladnik piekarnictwa i pedagog. Na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie ukończył kierunek ,,Żywienie i Dietetyka” co niesamowicie przekłada się na jego zajęcia szkolne.

Łatwo się nudzi, więc nieustannie dąży do udoskonalania receptur. Potrafi jednak poznać, jeżeli coś jest dobre i nie trzeba tego zmieniać. Prywatnie, kiedy tylko może, spędza czas z rodziną.

sad