Zapraszamy Was na niepowtarzalne i absolutnie fantastyczne warsztaty kuchni włoskiej z rodowitą Rzymianką – Cristiną Catese! Włoska Chef kuchni w Warszawie, prowadzi warsztaty z gotowania & eventy, gotuje w Ambasadzie Włoskiej, jest autorką przepisów w Mojegotowanie.pl , Dzień dobry Tvn, Radio Kolor, Kukbuk i wielu innych wydawnictwach. Gotowanie jest tak nieodłączną częścią jej życia, że właściwie nie pamięta, czy jej pierwsze doświadczenia kuchenne rozpoczęły się w tym samym czasie, kiedy stawiała swoje pierwsze kroki, czy może nawet wcześniej. Już z początkiem kwietnia będziecie mieli okazję poznać ją osobiście, ponieważ poprowadzi dla Was fantastyczne warsztaty w Studiu Cook Nook!
Menu:
- Friselle z dynią, boczkiem i kremem tymiankowym
- Polenta matki z ragout
- Balanzoni, czyli tortellini faszerowane mortadelą, szpinakiem i ricottą z ciasta szpinakowego
- Miękkie ciasteczko z granatem
Data: 05.04.2024, piątek
Godzina: 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Wartość: 369 zł/os
Warsztatów kuchni włoskiej z Chef Cristiną Catese ciąg dalszy! Cristina to włoska Chef kuchni w Warszawie, prowadzi warsztaty z gotowania & eventy, gotuje w Ambasadzie Włoskiej, jest autorką przepisów w Mojegotowanie.pl , Dzień dobry Tvn, Radio Kolor, Kukbuk i wielu innych wydawnictwach. Gotowanie jest tak nieodłączną częścią jej życia, że właściwie nie pamięta, czy jej pierwsze doświadczenia kuchenne rozpoczęły się w tym samym czasie, kiedy stawiała swoje pierwsze kroki, czy może nawet wcześniej. Podczas drugiego dnia warsztatów z Cristiną przygotujemy:
Menu:
- Flan z czarnej kapusty z sosem gorgonzola
- Tortelli z dynią i ciasteczka amaretto
- Zapiekanka por au gratin z gotowaną szynką i sosem beszamelowym
- Tarta winogronowa
Data: 06.04.2024, sobota
Godzina: 11:00
Czas trwania: 4 godziny
Wartość: 369 zł/os
I oto są – kolejne fantastyczne warsztaty kuchni francuskiej w Studiu Cook Nook! Poprowadzi je dla Was osobiście Chef Janusz Myjak i już teraz możemy obiecać Wam jedno – długo ich nie zapomnicie! Do zobaczenia w piątek 12.04!
Menu:
- Francuska zupa cebulowa z grzankami i serem Gruyere
- Pieczony filet z kaczki z sosem figowym i puree z pasternaku
- Krucha tartaletka z gorącymi lodami waniliowymi oraz zabajone z Grand Marnier
Data: 12.04.2024, piątek
Godzina: 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Wyprzedane!
W kwietniu przeniesiemy się do Japonii – stolicy sushi – i pod okiem chefa Janusza Myjaka, nauczymy się przyrządzać idealnie skomponowane i przygotowane rolki sushi. Szef jest perfekcjonista i detalistą, dlatego gwarantujemy, że na talerzach zagoszczą małe dzieła sztuki, będzie pysznie i efektownie! Czeka nas kilka godzin wspaniałej, azjatyckiej przygody! Przy okazji będzie to również uczta dla podniebienia, ponieważ oczywiście oprócz przyrządzania, będziemy również smakować i testować skomponowane własnoręcznie sushi.
Na warsztatach uczestnicy zdobędą praktyczne umiejętności m.in:
- Jak przygotować idealny ryż;
- Poznacie niezbędne narzędzia i przybory;
- Szef nauczy Was przygotowywać składniki takie jak: owoce morza i ryby;
- Dowiecie się jak zwinąć perfekcyjną rolkę;
- Poznacie różne rodzaje sushi, zaczynając od tradycyjnych rolek, po hosomaki, uramaki, futomaki czy nigiri.
Data: 13.04.2024, sobota
Godzina: 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Wyprzedane!
Poziom 1 – Szkolenie dla osób rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem
Poziom 2 – Szkolenie dla osób pracujących w gastronomii lub pasjonatów gotowania, którzy chcą podnieść swoje kwalifikacje, rozwijać swoją wiedzę i umiejętności praktyczne na poziomie profesjonalnym
Poziom 3 – Szkolenia dla profesjonalistów z ekspertami