


Chcesz wznieść swoje umiejętności przygotowywania i serwowania dziczyzny na wyższy level – te warsztaty są dla Ciebie! To tradycyjne w polskiej kuchni mięso, uznawane jest przez chefów oraz gości restauracji za niezwykle prestiżowe, jednak jego przygotowanie wymaga doświadczenia i umiejętności stosowania odpowiednich technik kulinarnych. Właśnie tą wiedzą podzieli się z Wami Kuba Wolski! Oprócz praktycznych umiejętności przyrządzania dziczyzny, dowiecie się również jakie mięso wybrać, jak je nastawić do dojrzewania (comber z jelenia, suszona słonina z lochy i polędwiczki w czosnku niedźwiedzim), oraz jaki wybrać „akompaniament” do tego wyjątkowo delikatnego mięsa.
Data: 12.04.2023, Środa
Godzina: 10:00
Czas trwania: 4 godziny
Cena: 490 zł/os
Gabi Ziółkowska i Łukasz Małek
Chciałbyś/chciałabyś zaskoczyć swoich przyjaciół profesjonalnym koktajlem w swoim
domu? Już 22 kwietnia, w studiu Cook Nook, odbędą się warsztaty z podstaw barmańskich. Poprowadzą je Gabriela Ziółkowska i Łukasz Małek. Podczas warsztatów pokażemy zarówno przygotowanie drinków alkoholowych, bezalkoholowych oraz shotów imprezowych za pomocą profesjonalnego sprzętu jak i również domowymi sposobami. Przedstawimy obecne trendy barmańskie oraz postaramy się Was zaskoczyć kilkoma niespodziankami. Samochód najlepiej pozostawcie w domach!
Data: 22.04.2023, Sobota
Godzina: 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Cena: 260 zł/os
Spotkanie z Laurențiu Zediu (bo takie jest prawdziwe jego imię) to zawsze dawka niesamowitej energii, dlatego podczas gotowania bałkańskich specjałów, będziesz mógł się wyluzować i spędzić wieczór, który na długo pozostanie w Twojej pamięci. Nie zabraknie również praktycznej wiedzy! Poznamy fenomenalne dania kuchni bałkańskiej, które bez problemu po warsztatach odtworzysz w swoim domu. Warsztaty zwieńczy prawdziwa bałkańska uczta, podczas której Chef Lorek podzieli się smacznymi historiami ze swojego barwnego życia.
Data: 28.04.2023, Piątek
Godzina: 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Cena: 310 zł/os
Warsztaty z kiszonek i fermentacji poprowadzi Michał Kępiński – chef kuchni, ekspert kulinarny oraz miłośnik fermentacji. Swoje doświadczenie zdobywał pracując, między innymi, w odznaczonej 2 gwiazdkami Michelin restauracji KOKS z Wysp Owczych oraz posiadającej 3 gwiazdki Michelin Maaemo z Oslo. Pracował również w modnych warszawskich restauracjach. Od 12 lat zajmuje się tematem fermentacji kisząc warzywa, owoce, ryby, mięso czy kwiaty wciąż poznając i tworząc nowe smaki i aromaty.
Data: 10.05.2023, Środa
Godzina: 9:00
Czas trwania: 8 godzin
Cena: 590 zł/os
Zapraszamy na warsztaty kulinarne dla profesjonalistów oraz pasjonatów gotowania. To spotkanie dla wszystkich fanów ravioli i makaronów w najlepszym wydaniu! To kulinarne spotkanie poprowadzi niezwykle energetyczny Sebastian Sawicki, który zachwyci Was nie tylko wiedzą i doświadczeniem, ale również poczuciem humoru. Podczas tych warsztatów skupimy się na praktycznych umiejętnościach, które pozwolą Ci przyrządzać i serwować ravioli oraz makarony po mistrzowsku! Nasz prowadzący przygotował na to spotkanie bogaty program oraz menu.
Data: 20.05.2023, Sobota
Godzina: 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Cena: 270 zł/os
Poziom 1 – Szkolenie dla osób rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem
Poziom 2 – Szkolenie dla osób pracujących w gastronomii lub pasjonatów gotowania, którzy chcą podnieść swoje kwalifikacje, rozwijać swoją wiedzę i umiejętności praktyczne na poziomie profesjonalnym
Poziom 3 – Szkolenia dla profesjonalistów z ekspertami
