Katarzyna Miernik-Pietruszewska

Czy są wśród nas miłośnicy ciepłego, chrupiącego chlebka i puszystych bajgli? Jeśli tak, to tych warsztatów absolutnie nie możecie przegapić!
W cenie warsztatów, każdy z uczestników otrzyma do domu koszyk zbijany do rozrostu ciasta, który może później wykorzystać podczas domowych wypieków.

Menu:

  • Chleb pszenny na zakwasie jak z piekarni Tartin
  • Chleb żytni na zakwasie z ziarnami
  • Bajgle
  • Sucharki

Data: 08.03.2024, piątek
Godzina: 17:00
Czas trwania: 4 godziny

Wyprzedane!

Więcej

Ada Wójcikowska

Warsztatów Wielkanocnych w Studiu Cook Nook ciąg dalszy! Tym razem w kulinarną, świąteczną podróż zabierze nas Ada Wójcikowska, a wspólnie z nią przygotujemy:

Menu:
– Jajka faszerowane ziołami i ricottą na chłodniku z buraczków
– Tatar ze śledzia, zielone jabłko, marynowana kalarepa i sałatka colesław z selera
– Gołąbki faszerowane karkówką, sos cafe de paris
– Tarta Tatin z gruszek i jabłek, karmelowy sos czekoladowy


 

Data: 22.03.2024, piątek
Godzina: 18:00
Czas trwania: 4 godziny

Wartość: 275 zł/os

Więcej

Mateusz Krojenka

Ola Amigos, mamy dla Was coś absolutnie niezwykłego, czyli warsztaty kulinarne wprost z półwyspu iberyjskiego! Proprowadzi je dla Was prawdziwy „zajawkowicz” tego tematu, czyli Mateusz Krojenka!
Mateusz Krojenka – influencer kulinarny, kucharz osobisty, uczestnik 7 edycji programu MasterChef, autor wielu ciekawych, nieoczywistych przepisów. Możecie spotkać go w różnych miejscach w Polsce i nie tylko gotującego dla naprawdę dużej ilości osób. Każdą wolną chwilę poświęca swojej pasji, czyli gotowaniu. Na swoim Instagramie publikuje wiele ciekawych, szybkich przepisów na naprawdę pyszne dania.

Menu:

  • Portugalska zupa Caldo Verde z chorizo
  • Hiszpańska doskonałość, czyli paella z kurczakiem
  • Churros tradycyjne wypiek hiszpański

 

Data: 23.03.2024, sobota
Godzina: 17:00
Czas trwania: 4 godziny

Wyprzedane!

Cristina Catese

Zapraszamy Was na niepowtarzalne i absolutnie fantastyczne warsztaty kuchni włoskiej z rodowitą Rzymianką – Cristiną Catese! Włoska Chef kuchni w Warszawie, prowadzi warsztaty z gotowania & eventy, gotuje w Ambasadzie Włoskiej, jest autorką przepisów w Mojegotowanie.pl , Dzień dobry Tvn, Radio Kolor, Kukbuk i wielu innych wydawnictwach. Gotowanie jest tak nieodłączną częścią jej życia, że właściwie nie pamięta, czy jej pierwsze doświadczenia kuchenne rozpoczęły się w tym samym czasie, kiedy stawiała swoje pierwsze kroki, czy może nawet wcześniej. Już z początkiem kwietnia będziecie mieli okazję poznać ją osobiście, ponieważ poprowadzi dla Was fantastyczne warsztaty w Studiu Cook Nook!

Menu:

  • Friselle z dynią, boczkiem i kremem tymiankowym
  • Polenta matki z ragout
  • Balanzoni, czyli tortellini faszerowane mortadelą, szpinakiem i ricottą z ciasta szpinakowego
  • Miękkie ciasteczko z granatem

 

Data: 05.04.2024, piątek
Godzina: 17:00
Czas trwania: 4 godziny

Wartość: 369 zł/os

Więcej

Cristina Catese

Warsztatów kuchni włoskiej z Chef Cristiną Catese ciąg dalszy! Cristina to włoska Chef kuchni w Warszawie, prowadzi warsztaty z gotowania & eventy, gotuje w Ambasadzie Włoskiej, jest autorką przepisów w Mojegotowanie.pl , Dzień dobry Tvn, Radio Kolor, Kukbuk i wielu innych wydawnictwach. Gotowanie jest tak nieodłączną częścią jej życia, że właściwie nie pamięta, czy jej pierwsze doświadczenia kuchenne rozpoczęły się w tym samym czasie, kiedy stawiała swoje pierwsze kroki, czy może nawet wcześniej. Podczas drugiego dnia warsztatów z Cristiną przygotujemy:

Menu:

  • Flan z czarnej kapusty z sosem gorgonzola
  • Tortelli z dynią i ciasteczka amaretto
  • Zapiekanka por au gratin z gotowaną szynką i sosem beszamelowym
  • Tarta winogronowa

Data: 06.04.2024, sobota
Godzina: 11:00
Czas trwania: 4 godziny

Wartość: 369 zł/os

Więcej

Janusz Myjak

I oto są – kolejne fantastyczne warsztaty kuchni francuskiej w Studiu Cook Nook! Poprowadzi je dla Was osobiście Chef Janusz Myjak i już teraz możemy obiecać Wam jedno – długo ich nie zapomnicie! Do zobaczenia w piątek 12.04!

Menu:

  • Francuska zupa cebulowa z grzankami i serem Gruyere
  • Pieczony filet z kaczki z sosem figowym i puree z pasternaku
  • Krucha tartaletka z gorącymi lodami waniliowymi oraz zabajone z Grand Marnier

Data: 12.04.2024, piątek
Godzina: 17:00
Czas trwania: 4 godziny

Wartość: 320 zł/os

Więcej

Janusz Myjak

W kwietniu przeniesiemy się do Japonii – stolicy sushi – i pod okiem chefa Janusza Myjaka, nauczymy się przyrządzać idealnie skomponowane i przygotowane rolki sushi. Szef jest perfekcjonista i detalistą, dlatego gwarantujemy, że na talerzach zagoszczą małe dzieła sztuki, będzie pysznie i efektownie! Czeka nas kilka godzin wspaniałej, azjatyckiej przygody! Przy okazji będzie to również uczta dla podniebienia, ponieważ oczywiście oprócz przyrządzania, będziemy również smakować i testować skomponowane własnoręcznie sushi.

Na warsztatach uczestnicy zdobędą praktyczne umiejętności m.in:

  • Jak przygotować idealny ryż;
  • Poznacie niezbędne narzędzia i przybory;
  • Szef nauczy Was przygotowywać składniki takie jak: owoce morza i ryby;
  • Dowiecie się jak zwinąć perfekcyjną rolkę;
  • Poznacie różne rodzaje sushi, zaczynając od tradycyjnych rolek, po hosomaki, uramaki, futomaki czy nigiri.

Data: 13.04.2024, sobota
Godzina: 17:00
Czas trwania: 4 godziny

Wyprzedane!

 Poziom 1 – Szkolenie dla osób rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem
Poziom 2 – Szkolenie dla osób pracujących w gastronomii lub pasjonatów gotowania, którzy chcą podnieść swoje kwalifikacje, rozwijać swoją wiedzę i umiejętności praktyczne na poziomie profesjonalnym
Poziom 3 – Szkolenia dla profesjonalistów z ekspertami

sad