Kuba Wolski- urodzony w 1980 roku w Piotrkowie Trybunalskim, barman, kucharz, menadżer restauracji, właściciel Soul Food Bistro. Studiował na Politechnice Łódzkiej, ale matematyka przegrała z pracą barmana i pasją podróżnika. Tak Jakub znalazł się na statku pasażerskim. Przez kilka lat pływał kilkumiesięczne rejsy, m. in. do Japonii, Meksyku, na Alaskę i do Australii. Za barem zdobył stanowisko supervisora.Podróże, praca z szefami kuchni (na statku mieli trzy tematyczne restauracje, które obsługiwały ok. 3,5 tys. pasażerów), miłość do jedzenia – to wszystko wpłynęło na wybór życiowej drogi. W 2016 r. spróbował swoich sił w telewizyjnym show: Hell’s Kitchen. Jak sam mówi, w programie nie tylko podpatrywał jak gotują szefowie, ale nauczył się pokory i opanowania. W 2017 r. zrealizował swoje marzenie: zbudował i wyruszył w kulinarną podróż Rock Food Truckiem, w którym spełnia kulinarne marzenia swoich Gości. Dzisiaj Jakub Wolski to marka sama w sobie. Człowiek orkiestra -uwiedzie smakiem najbardziej wybredne podniebienie, poprowadzi każde kulinarne show, a warsztaty z jego udziałem to nie tylko wyśmienita kuchnia, ale i dawka fantastycznego humoru i moc energii. Praca z nim to przyjemność i gwarantowany sukces każdego wydarzenia.