Krakowski Szef Kuchni, który z nożem w ręku spędził całe życie. Swoje ponad 15-letnie doświadczenie zawodowe zdobywał pracując w prestiżowych restauracjach w Europie i w krakowskich butikowych hotelach. Twórca menu wielokrotnie docenianego i wybieranego podczas licznych delegacji i wizyt dyplomatycznych w Polsce; tworzył kolacje degustacyjne dla wielu koronowanych głów, m.in. Księcia Monako Alberta II i Księżnej Charlene, Króla Haralda V i Królowej Sonji, jak również dla prezydentów z całego świata, przedstawicieli świata polityki, biznesu oraz szeroko pojętego show biznesu.
Wiedza i wyobraźnia, które dzięki swojej pasji stale rozwija oraz ciężka praca i nieustannie podnoszone kwalifikacje przekładają się na wyróżnienia, wśród których jest m.in. nagroda ufundowana przez Ambasadora Francji w Polsce podczas trzeciej edycji „Goût de France”, którą był prestiżowy staż u najlepszego kucharza na świecie – Pierre Gagnaire`a w jego restauracji z 3* Michelin w Hotelu Balzac w Paryżu oraz rekomendacja Slow Food Polska w 2017 roku. Specjalizuje się w ambitnej kuchni śródziemnomorskiej, nowoczesnej interpretacji kuchni polskiej, niebanalnych połączeniach menu podążającego zgodnie z porami roku, w którym zawsze pamięta o owocach morza i dziczyźnie. Bardzo ważna w jego kuchni jest również promocja regionu, co doskonale widać na przykładzie cyklu kolacji, które zostały zapoczątkowane w tym roku w winnicy Wieliczka, pt. „Fine dinning w plenerze”. Duży nacisk kładzie również na współpracę i wymianę doświadczeń z innymi szefami kuchni. Uczestnik kolacji charytatywnych oraz cyklu spotkań Slow Food Masters. Aktywnie działający w stowarzyszeniu Polska Inicjatywa Kulinarna, która została założona przez szefów kuchni na rzecz rozwoju Polskiej Gastronomii. Zasiada w jury Mistrzostw Polski w dziczyźnie organizowanych w Dworzysku.
Członek Polskiego Związku Łowieckiego. Od 2019 roku również wykładowca krakowskiej Akadmii Kulinarnej. Szef kuchni i współwłaściciel krakowskiej fine diningowej restauracji ALBERTINA Restaurant & Wine, wyróżnionej w przewodnikach: Michelin Main Citnies of Europe 2018 – dwa komplety sztućców oraz Gault&Millau Polska 2018 – dwie czapki (14 pkt.).