O studiu

Studio kulinarne Cook Nook zlokalizowane jest przy ul. Węgierskiej w Nowym Sączu. Jest to miejsce skierowane dla firm i klientów indywidualnych, w którym odbywają się warsztaty kulinarne, sommelierskie, zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. Organizujemy również cateringi, eventy firmowe, spotkania integracyjne i okolicznościowe, pokazy, prezentacje i sesje zdjęciowe. Uczestnikom zapewniamy wszelkie niezbędne produkty, sprzęty, akcesoria kuchenne, fartuchy kucharskie i komfortową przestrzeń do degustacji. Nasi prowadzący to znani w całej Polsce i nie tylko doświadczeni szefowie kuchni, sommelierzy i pasjonaci gotowania, którzy w profesjonalny i praktyczny sposób przekazują swoją wiedzę. W trakcie warsztatów zapewniamy najwyższej jakości składniki. Wspieramy lokalnych przedsiębiorców, dlatego na stanowiskach kulinarnych często goszczą produkty z naszego regionu. W filozofii naszego studia zawsze gości idea ZERO WASTE, którą popularyzujemy, podczas naszych warsztatów.

O studiu

Studio kulinarne Cook Nook zlokalizowane jest przy ul. Węgierskiej w Nowym Sączu. Jest to miejsce skierowane dla firm i klientów indywidualnych, w którym odbywają się warsztaty kulinarne, sommelierskie, zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. Organizujemy również cateringi, eventy firmowe, spotkania integracyjne i okolicznościowe, pokazy, prezentacje i sesje zdjęciowe. Uczestnikom zapewniamy wszelkie niezbędne produkty, sprzęty, akcesoria kuchenne, fartuchy kucharskie i komfortową przestrzeń do degustacji. Nasi prowadzący to znani w całej Polsce i nie tylko doświadczeni szefowie kuchni, sommelierzy i pasjonaci gotowania.

Kinga Karasińska

Absolwentka akademii kulinarnej w Krakowie, uczestniczka wielu szkoleń gastronomicznych. Pasjonatka dobrej kuchni i niebanalnych smaków. Uwielbia kulinarne podróże i od lat marzyła o stworzeniu miejsca związanego z gotowaniem. Studio kulinarne Cook Nook stało się jej pasją i spełnieniem. Jej celem było stworzenie miejsca pełnego smaków, zapachów opartych na profesjonalizmie połączonym z domową atmosferą i zabawą.

Kinga Karasińska

Absolwentka akademii kulinarnej w Krakowie, uczestniczka wielu szkoleń gastronomicznych. Pasjonatka dobrej kuchni i niebanalnych smaków. Uwielbia kulinarne podróże i od lat marzyła o stworzeniu miejsca związanego z gotowaniem. Studio kulinarne Cook Nook stało się jej pasją i spełnieniem. Jej celem było stworzenie miejsca pełnego smaków, zapachów opartych na profesjonalizmie połączonym z domową atmosferą i zabawą.

Janusz Garncarczyk

Kucharz, Szef Kuchni w restauracji Lemon. Od kilkunastu lat pracujący na stanowisku Szefa Kuchni w hotelach czterogwiazdkowych. Gotował dla Prezydentów, premierów, ważnych osobistości ze świata polityki i kultury. Absolwent Akademii Kulinarnej w Krakowie. Członek jury licznych, ogólnokrajowych konkursów dla profesjonalnych kucharzy i adeptów sztuki kulinarnej. Wraz z Restauracją Lemon osiągający sukcesy w najważniejszych rankingach np.: Gault&Millau Polska, pozyskujący prestiżowe certyfikaty tj. Certyfikat Menu Bez Glutenu nadawany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, a także odnoszący sukcesy w ogólnokrajowych konkursach wraz ze swoimi uczniami oraz kucharzami. Autor artykułów w czasopismach branżowych, doradca kulinarny oraz członek Klubu Szefów Kuchni.

Znak jakości MSUES

Studio Cook Nook otrzymało znak jakości MSUES, który potwierdza świadczenie usług szkoleniowych na najwyższym poziomie!
To wyróżnienie, daje nam wiele możliwości, m.in umieszczenie oferty w Bazie Usług Rozwojowych, gdzie realizowane są szkolenia z nawet 100% dofinansowaniem. Nasze kompetencje, objęte certyfikatem, dotyczą zarówno szkoleń jak i doradztwa, dlatego do współpracy zapraszamy również restauracje i obiekty gastronomiczne. Szkolenia możemy przeprowadzić zarówno w obiekcie u Klienta, jak również w naszym studiu kulinarnym w Nowym Sączu.

Gotujemy bezglutenowo!

Nasze studio uzyskało certyfikat „Menu Bez Glutenu” przyznawany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Jesteśmy drugim studiem w Polsce, które może pochwalić się taką rekomendacją. Jest to gwarancja dla uczestników warsztatów bezglutenowych, że produkty użyte podczas takich tematycznych warsztatów są w 100% bezpieczne, a prowadzący szef kuchni zaliczył wymagany egzamin, poprzedzony szkoleniami i posiada kwalifikacje, aby móc szkolić w temacie diety i prowadzić warsztaty kulinarne w zakresie kuchni bezglutenowej.

Janusz Garncarczyk

Kucharz, Szef Kuchni w restauracji Lemon. Od kilkunastu lat pracujący na stanowisku Szefa Kuchni w hotelach czterogwiazdkowych. Gotował dla Prezydentów, premierów, ważnych osobistości ze świata polityki i kultury. Absolwent Akademii Kulinarnej w Krakowie. Członek jury licznych, ogólnokrajowych konkursów dla profesjonalnych kucharzy i adeptów sztuki kulinarnej. Wraz z Restauracją Lemon osiągający sukcesy w najważniejszych rankingach np.: Gault&Millau Polska, pozyskujący prestiżowe certyfikaty tj. Certyfikat Menu Bez Glutenu nadawany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, a także odnoszący sukcesy w ogólnokrajowych konkursach wraz ze swoimi uczniami oraz kucharzami. Autor artykułów w czasopismach branżowych, doradca kulinarny oraz członek Klubu Szefów Kuchni.

Znak jakości MSUES

Studio Cook Nook otrzymało znak jakości MSUES, który potwierdza świadczenie usług szkoleniowych na najwyższym poziomie!
To wyróżnienie, daje nam wiele możliwości, m.in umieszczenie oferty w Bazie Usług Rozwojowych, gdzie realizowane są szkolenia z nawet 100% dofinansowaniem. Nasze kompetencje, objęte certyfikatem, dotyczą zarówno szkoleń jak i doradztwa, dlatego do współpracy zapraszamy również restauracje i obiekty gastronomiczne. Szkolenia możemy przeprowadzić zarówno w obiekcie u Klienta, jak również w naszym studiu kulinarnym w Nowym Sączu.

Gotujemy również bezglutenowo!

Nasze studio uzyskało certyfikat „Menu Bez Glutenu” przyznawany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Jesteśmy drugim studiem w Polsce, które może pochwalić się taką rekomendacją. Jest to gwarancja dla uczestników warsztatów bezglutenowych, że produkty użyte podczas takich tematycznych warsztatów są w 100% bezpieczne, a prowadzący szef kuchni zaliczył wymagany egzamin, poprzedzony szkoleniami i posiada kwalifikacje, aby móc szkolić w temacie diety i prowadzić warsztaty kulinarne w zakresie kuchni bezglutenowej.
sad