MACIEJ KURCZ – SZEF KUCHNI

UMIEJĘTNOŚCI I MOCNE STRONY:

  • tworzenie dań w stylu fine dinning
  • plating dań w zgodzie z najnowszymi trendami
  • fermentacje surowców roślinnych i mlecznych
  • produkcja pieczywa restauracyjnego na zakwasie
  • kuchnia włoska – świeże makarony i dania na ich podstawie, owoce morza
  • kuchnia polska – tworzenie nowoczesnych wersji dań kuchni polskiej zgodnie ze światowymi trendami
  • podstawy cukiernictwa restauracyjnego
  • sosy i buliony

DOŚWIADCZENIE:

  1. Szef Kuchni w Osteria Bellanuna, Rzeszów.
    – zarządzanie siedmioosobowym zespołem
    – tworzenie karty menu wraz z recepturami
    – zarządzanie gospodarką magazynową z wyliczeniami foodcost
    – szkolenie pracowników
    – prowadzenie kuchni restauracyjnej zgodnie z przepisami sanitarnymi oraz bhp
    – prowadzenie dokumentacji HCCP
  2. Szef Kuchni w Restauracji Okovita, Rzeszów
    – tworzenie karty menu wraz z recepturami
    – zarządzanie gospodarką magazynową z wyliczeniami foodcost
    – szkolenie pracowników
    – prowadzenie kuchni restauracyjnej zgodnie z przepisami sanitarnymi oraz bhp
  3. Restauracja La Costa, Przemyśl oraz Manufaktura Smaku, Jasło – stała opieka merytoryczna