MACIEJ KURCZ – SZEF KUCHNI
UMIEJĘTNOŚCI I MOCNE STRONY:
- tworzenie dań w stylu fine dinning
- plating dań w zgodzie z najnowszymi trendami
- fermentacje surowców roślinnych i mlecznych
- produkcja pieczywa restauracyjnego na zakwasie
- kuchnia włoska – świeże makarony i dania na ich podstawie, owoce morza
- kuchnia polska – tworzenie nowoczesnych wersji dań kuchni polskiej zgodnie ze światowymi trendami
- podstawy cukiernictwa restauracyjnego
- sosy i buliony
DOŚWIADCZENIE:
- Szef Kuchni w Osteria Bellanuna, Rzeszów.
– zarządzanie siedmioosobowym zespołem
– tworzenie karty menu wraz z recepturami
– zarządzanie gospodarką magazynową z wyliczeniami foodcost
– szkolenie pracowników
– prowadzenie kuchni restauracyjnej zgodnie z przepisami sanitarnymi oraz bhp
– prowadzenie dokumentacji HCCP - Szef Kuchni w Restauracji Okovita, Rzeszów
– tworzenie karty menu wraz z recepturami
– zarządzanie gospodarką magazynową z wyliczeniami foodcost
– szkolenie pracowników
– prowadzenie kuchni restauracyjnej zgodnie z przepisami sanitarnymi oraz bhp - Restauracja La Costa, Przemyśl oraz Manufaktura Smaku, Jasło – stała opieka merytoryczna