RAFAŁ CICHOSZ

Od 12 lat jest za barem, miał przyjemność prowadzić kilka barów jako główny barman. Przez kilka lat prowadził koktajl bar „Ani Słowa”, gdzie tworzył tematyczne karty drinków. Łączył klasykę z nowoczesnością kierując się zasadą zero waste. Uważa, że bar i mieszanie napojów alkoholowych to nie lada sztuka i swojego rodzaju powołanie.

To, co może przekazać kursantom to zakres wiedzy z alkoholoznawstwa, rodzi koktajli, technik miksologicznych, sprzętu barowego i jego zastosowania, rodzajów i dobierania szkła, podstawy sprzedaży sugestywnej na barze w kontakcie z Gośćmi, podstawa barmana, zarys historyczny zawodu, rodzaje i techniki przyrządzania kaw i herbat, wliczanie bwverage cost. Prace zaczynał od pomocnika barmana więc problematyka różnych stanowisk jest mu doskonale znan. Przerobił pracę na barach, w restauracjach, hotelach od 3 do 5*, koktajl barach, klubach. Każde z miejsc ma swoją specyfikę, którą warto znać i taką wiedzę przekazać.

Brał udział w licznych szkoleniach ze sprzedaży, miksologii, przedsiębiorczości oraz otrzymał tytuł i patronat IBA barman barista