Janusz Garncarczyk

Kucharz, Szef Kuchni w restauracji Lemon. Od kilkunastu lat pracujący na stanowisku Szefa Kuchni w hotelach czterogwiazdkowych. Gotował dla Prezydentów, premierów, ważnych osobistości ze świata polityki i kultury.  Absolwent Akademii Kulinarnej w Krakowie. Członek jury licznych, ogólnokrajowych konkursów dla profesjonalnych kucharzy i adeptów sztuki kulinarnej. Wraz z Restauracją Lemon osiągający sukcesy w najważniejszych rankingach np.: Gault&Millau Polska, pozyskujący prestiżowe certyfikaty tj. Certyfikat Menu Bez Glutenu nadawany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, a także odnoszący sukcesy w ogólnokrajowych konkursach wraz ze swoimi uczniami oraz  kucharzami. Autor artykułów w czasopismach branżowych, doradca kulinarny oraz członek Klubu Szefów Kuchni.

sad