Grzesiek Zawierucha

kucharz, w 2019 r. zwycięzca 8 edycji programu MasterChef , autor bestsellerowej książki kucharskiej i kanału kulinarnego „Zawierucha w kuchni” na YT. Z zamiłowania podróżnik, żeglarz, prywatnie mąż i spełniony ojciec dwóch synów .

W  2005 r.  ukończył Akademię Ekonomiczną w Krakowie, w  2008 r. Galway Mayo Institute of Technology, w  2020r. ukończył kurs  „Art. and Science of Multi-Sensory Dining” w legendarnej paryskiej szkole Le Cordon Bleu, w planach ma  także staż  w renomowanej restauracji Aquileza Chavez’a „Sotero” w Meksyku.

Związany ze stacją TVN, regularnie gości w gotowaniu na żywo w kuchni DDTVN, udziela wywiadów do czasopism i portali internetowych m.in. Viva, Klaudia, Gentleman, Onet, Interia .

Organizuje i regularnie bierze udział w warsztatach, szkoleniach i pokazach kulinarnych.

sad