Janusz Myjak

W kuchni Janusz Myjak lubi nieoczywiste połączenia, wykorzystując rodzime produkty do wzbogacenia polskich przepisów. Choć bliska jest mu również kuchnia włoska i francuska, czy azjatycka, to nic nie zastąpi polskich produktów sezonowych z okolic Krynicy – takich jak sery owcze, oscypek, jagnięcina lub rydze. Posiada  ogromne wyczucie w komponowaniu dań o doskonałej palecie smaków, jak również i kolorów, tworząc na talerzu kulinarne dzieła sztuki.

W życiu ceni sobie ludzką szczerość, otwartość na wymianę doświadczeń i chęć współpracy między szefami, dlatego nie ma żadnego problemu ze znalezieniem przyjaciół, zawodowych profesjonalistów, do wspólnych przedsięwzięć i wartościowych projektów. Sam również chętnie wspiera kolegów i koleżanki pod fachu w ciekawych inicjatywach. Od kilku lat Janusz Myjak prowadzi Akademię Gotowania w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój. Od czterech lat jest gospodarzem beskidzkiej edycji wyjątkowego projektu kulinarnego Dr Irena Eris  Tasty Stories

sad