Slide

Dziczyzna z Kubą Wolskim – 12.04

Kuba Wolski

Na te warsztaty zapraszamy profesjonalistów, którzy chcą wznieść swoje umiejętności przygotowywania i serwowania dziczyzny na wyższy level. To tradycyjne w polskiej kuchni mięso, uznawane jest przez chefów oraz gości restauracji za niezwykle prestiżowe, jednak jego przygotowanie wymaga odpowiedniej wiedzy i umiejętności stosowania odpowiednich technik kulinarnych. Właśnie tą wiedzą podzieli się z Wami Kuba Wolski! Oprócz praktycznych umiejętności przyrządzania dziczyzny, dowiecie się również jakie mięso wybrać, jak je nastawić  do dojrzewania (comber z jelenia, suszona słonina z lochy i polędwiczki w czosnku niedźwiedzim), oraz jakie wybrać „akompaniament” do tego wyjątkowo delikatnego mięsa.

Data: 12.04.2023, Środa
Godzina: 10:00

Cena: 490 zł/os

Więcej

Kiszonki, fermentacja z Michałem Kępińskim – 10.05

Michał Kępiński

Warsztaty z kiszonek i fermentacji poprowadzi Michał Kępiński – chef kuchni, ekspert kulinarny oraz miłośnik fermentacji. Swoje doświadczenie zdobywał pracując, między innymi, w odznaczonej 2 gwiazdkami Michelin restauracji KOKS z Wysp Owczych oraz posiadającej 3 gwiazdki Michelin Maaemo z Oslo. Pracował również w modnych warszawskich restauracjach. Od 12 lat zajmuje się tematem fermentacji kisząc warzywa, owoce, ryby, mięso czy kwiaty wciąż poznając i tworząc nowe smaki i aromaty.

Data: 10.05.2023, Środa
Godzina: 9:00

Cena: 590 zł/os

Więcej

Warsztaty dla fanów ravioli i makaronów – 20.05

Sebastian Sawicki

Zapraszamy na warsztaty kulinarne dla profesjonalistów oraz pasjonatów gotowania. To spotkanie dla wszystkich fanów ravioli i makaronów w najlepszym wydaniu! To kulinarne spotkanie poprowadzi niezwykle energetyczny Sebastian Sawicki, który zachwyci Was nie tylko wiedzą i doświadczeniem, ale również poczuciem humoru. Podczas tych warsztatów skupimy się na praktycznych umiejętnościach, które pozwolą Ci przyrządzać i serwować ravioli oraz makarony po mistrzowsku!  Nasz prowadzący przygotował na to spotkanie bogaty program oraz menu.

Data: 20.05.2023, Sobota
Godzina: 10:00

Cena: 270 zł/os

Więcej

sad